Villkor & Integritetspolicy

Dataskyddsförordningen (GDPR, The General Data Protection Regulation) är EU-förordningen som ersatte den svenska personuppgiftslagen och trädde i kraft den 25 maj 2018. GDPR gäller i hela EU och har till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter så att det fria flödet av uppgifter inom Europa inte hindras. Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR.

Köpvillkor

För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp i vår webbutik.

Priser & Avgifter

De priser som visas i webbutiken anges inklusive mervärdesskatt (moms) om 25%.

Särskilda avgifter kan tillkomma för fakturaupplägg samt för outlösta paket.

Betalning

Betalning i webbutiken sker med Payson. Läs mer här:

https://www.payson.se/sv/

Frakt & Leveranstid

Vi erbjuder fri frakt på alla orders.

Leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Outlöst paket

Vid outlöst försändelse debiterar vi dig 150kr.

Ångerrätt

Vi erbjuder 14 dagars ångerrätt i enlighet med lagen om distansavtal. Vid retur ska varan vara i oförändrat skick i obruten förpackning.

Reklamation

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss så snart som möjligt med en bild på defekten. För att reklamationen ska anses som godkänd måste felet vara ursprungligt (t.ex. tillverkningsfel) och ej självförvållat. Du måste rapportera / returnera en reklamerad vara till oss inom två månader från det att felet upptäckts. Vi står för returfrakten om reklamationen bedöms som godkänd. Om reklamationen anses som ej godkänd blir du debiterad för returportot.

Upprättande av avtal om köp

Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av oss via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen.

Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Företagsuppgifter

PreSäkra AB

Org.nr. 556825-2786

Krusegatan 26

212 25 Malmö

Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: presakra.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När du fyller i vårt kontaktformulär finns en del fält som är obligatoriska, dessa fält innehåller information om dig som vi behöver för att hantera kontaktformuläret. Denna information sparas och skickas som ett mail till oss.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte med oss av information om dig till någon.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Om cookies

På denna webbplatsen använder vi cookies. En Cookie eller kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Den används för att underlätta för besökaren på webbplatsen.

Om du inte vill ha några cookies kan du ställa in detta i din webbläsare.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig som besöker webbplatsen. Gör du till exempel några inställningar eller val på webbplatsen, så kan information om det sparas i en cookie. 

Olika typer av cookies

Det finns två typer av cookie, båda kan komma att används på denna webbplatsen.

Den ena typen är beständig cookie. De sparar en fil som ligger kvar under en längre tid på din dator. 
Den andra typen kallas sessionscookie. Under tiden du är inne på vår webbplats lagras den temporärt i din dators minne. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Blockera cookies

Du kan ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie på din dator. Det kan dock innebära att du inte får tillgång till all funktionalitet på webbplatsen. Genom webbläsaren kan du också radera cookies som lagrats tidigare. Se din webbläsares inställningar för mer information om detta.

Lag om cookies

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation